ВАША ДЕНЕСКА: (606)-639 2029

72V DC чистач - Дозволена

72V DC чистач - Дозволена

Џонсон индустрии нови Дозволена 72VDC Duster е MSHA одобрени, батериски погон, и мобилен телефон. должност 15hp на тешки (derated да 5hp) моторот и системот електрични контроли се и сместен во експлозија доказ куќишта. На 72V батерии е MSHA одобрени за употреба со дозволена опрема, е составен од 36 2V индустриски батерии во серија, и е променлив. кутија на прашина може да се одржи 500 + lbs на рок прашина да се намали времето на застој претовар. Моторот се врти на вентилатор макара со статична спроведување појас. Вентилатор турка воздухот во казнениот простор на прашина околу 12 Psi. На воздухот се дистрибуира во кутија која fluidizes на рок прашина. Воздух и прашина оставете го полето и може да дуваат директно во воздухот или преку црево за контролирани покриеност.

SPEC ЛИСТ НА ПРОИЗВОД

Download Now

Име на датотеката: Equipment_Permissible_Rock_Duster.pdf

19185 1208

Опрема Спецификации

 • MSHA Одобрени експлозија доказ Електрични 15 КС мотор (derated да 5hp)
 • 72V Кертис 1221 контролор Сместен во експлозија доказ кутија
 • MSHA Одобрени 72V индустриски батерии на полнење
 • Корени Вентилатор Стил 12psi
 • 500 + lb капацитет прашина кутија
 • Статични Спроведување на V-појас

стандардни димензии

 • Ширина: 52 "
 • Должина: 112 "(без јазикот)
 • Висина: 44 "

Опции

Контактирајте со нас со вашите барања за да можеме да ги изградиме до вашите спецификации. Повик денес! (606) 639-2029

Претпријатијата се користи или МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ

рударската индустрија
сол за рударство
јаглен
молибден рударство
цинк рударство
поташа руди
злато Рударство
рок за рударство
каменоломи
изградба

Џонсон индустрии обезбедува спектар на сопствени дизајниран и изграден возила и опрема за да се задоволат потребите на различни индустрии. Од автомобили индустриски должност, до системи за земање мостри, Џонсон индустрии е орган на индустриска опрема и возила. Џонсон индустрии започна служи на јаглен рударската индустрија и сега служи индустрии на комунални услуги, општина, комуникација, аеродром, фабрика, индустриски, изградба, и рекреација.

КОНТАКТ US

 • Канцеларија:

  101 Pine Fork, Pikeville, Кентаки 41501

 • Телефонски број:

  (606)-639 2029

 • Е-пошта:

  sales@johnsonindustriesinc.com

РАБОТНИ ВРЕМЕ

Понеделник 9: 00 am - 5: 00 pm
Вторник 9: 00 am - 5: 00 pm
Среда 9: 00 am - 5: 00 pm
Четврток 9: 00 am - 5: 00 pm
Петок 9: 00 am - 5: 00 pm
Сабота 9: 00 am - 2: 00 pm
Недела Затворено