ВАША ДЕНЕСКА: (606)-639 2029

AC Супер Trac Електрични Рударство возила

AC Супер Trac Електрични Рударство возила

На AC Супер Trac Електрични Рударство возилото е дизајниран за подземни рудници со шини. Гумите широк 12 инчен овозможи на AC Супер Trac Електрични Рударство возила за транспорт на рударите и надвор од патеката за повеќе флексибилност. За наизменична струја AC Супер Trac Електрични Рударство возилото е иста сигурен персонал превозникот, но со повеќе кандидира време и енергија. На AC Супер Trac Електрични Рударство возила најчесто се изградени за 42 инчи и песна 48 инчен мерач, но тоа може да се изгради било кој разумен измери.

AC Super Trac Electric mining возилото може лесно да ги пренесува 2 до луѓето од 3 низ подземни рудници. Одликувајќи се со трифазен мотор 9 HP, AC Super Trac Electric mining возилото може да патува од брзини од 0 до 11 милји на час. Опремен со одлични карактеристики како што се предните и задните светла, задните дискови со сопирачка за паркирање и барабанот со висок сооднос, AC Super Trac Electric Mining Vehicle е совршен за вашите потреби за рударство. Johnson Industries AC Super Trac Electric Mining Vehicle е идеално подземно рудничко возило и е или може да се користи во целиот свет во рудници за сол, рудници за јаглен, рудници за молибден, рудници за цинк, рудници за рудниците, златните рудници и рудниците.

Ако имате подземен рудник со шини, треба Џонсон индустрии 'AC Супер Trac Електрични возила Рударство рударството возилото безбедно и ефикасно транспорт на вашиот рударите на и надвор од патеката. Опремени со (10) 6V батерии и со вклучени брз полнач, ние никогаш нема да го напуштите вашиот рудари одење.

SPEC ЛИСТ НА ПРОИЗВОД

Download Now

Име на датотеката: AC_Super_Trac_Electric_Mining_Vehicle.pdf

64145 1751

Спецификации на возилото

 • Капацитет: 2 3 на лице
 • Брзина: 0 11-mph
 • Заден диференцијал: Дана Spicer 18
 • Мотор: Континуирано 9 HP AC Трифазен
 • Контролор: 550A тврдото 60VAC
 • Батерии: (10) 6V, 145 засилувач-час
 • Полнач: 60 VDC Брз полнач
 • Предни и задни светла
 • Кочници: задни диск сопирачки со барабан сопирачка за паркирање
 • Суспензија: Предни и задни лиснати пружини
 • Гуми: Предни и задни, 26x12x12
 • Волан: мал напор, висока стапка на механички со валчести лежишта kingpins
 • Предна осовина: 3500 lbs капацитет со автоматски greasers центар

стандардни димензии

 • Ширина: 60 1 / 2 "
 • Вкупна должина: 152 "

Опции

 • Предни диск сопирачки
 • екстра седење
 • електрични Управниот
 • strobe светлината
 • Противпожарен апарат
 • Спасител кутија за чување

Претпријатијата се користи или МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ

рударската индустрија
сол за рударство
јаглен
молибден рударство
цинк рударство
поташа руди
злато Рударство
рок за рударство

Џонсон индустрии обезбедува спектар на сопствени дизајниран и изграден возила и опрема за да се задоволат потребите на различни индустрии. Од автомобили индустриски должност, до системи за земање мостри, Џонсон индустрии е орган на индустриска опрема и возила. Џонсон индустрии започна служи на јаглен рударската индустрија и сега служи индустрии на комунални услуги, општина, комуникација, аеродром, фабрика, индустриски, изградба, и рекреација.

КОНТАКТ US

 • Канцеларија:

  101 Pine Fork, Pikeville, Кентаки 41501

 • Телефонски број:

  (606)-639 2029

 • Е-пошта:

  sales@johnsonindustriesinc.com

РАБОТНИ ВРЕМЕ

Понеделник 9: 00 am - 5: 00 pm
Вторник 9: 00 am - 5: 00 pm
Среда 9: 00 am - 5: 00 pm
Четврток 9: 00 am - 5: 00 pm
Петок 9: 00 am - 5: 00 pm
Сабота 9: 00 am - 2: 00 pm
Недела Затворено