ВАША ДЕНЕСКА: (606)-639 2029

Дозволена DC жило Електрични Рударство возила

Дозволена DC жило Персонал оператор Електрични Рударство возила

Дизајнирани и изградени за здравина и дозволеност, на жило е најдобар оператор inby персонал во рударството со години. На жило е генерално се користи за вршење на мажите или влечење снабдувањето на работните лицето на рудникот, но тоа може безбедно да се користи во било која средина со експлозивен гас / воздух мешавини. Идеален за шеф пожар или доаѓаат инспектори преку рудникот.

Со опции како на индустриски батерии, дозволената жило персонал е голема придобивка во различни индустрии. Џонсон индустрии 'Дозволена жило персонал има издржливост за работа, и е или може да се користи во целиот свет во сол рудници, рудниците за јаглен, молибден рудници, цинкови рудници, поташа рудници, рудници за злато, рок рудници.

Одликувајќи се со 10 HP, 72 volt DC со брзина редуктор, паника прекинувач, а пролетта суспензија, дозволената жило персонал превозникот од Џонсон индустрии е голем решение за потребите на превозникот персонал вашата индустрија.

SPEC ЛИСТ НА ПРОИЗВОД

Download Now

Име на датотеката: Дозволено_DC_Stinger_Electric_Mining_Vehicle.pdf

40812 1355

Спецификации на возилото

 • MSHA Дозволена
 • 2 човечката способност
 • 10 КС, 72 volt DC мотор со редуктор
 • Индустриски батерии, полнач вклучени
 • Управниот Шок
 • Дана 44 Задна осовина со диск кочници или 7000 lbs Планетарни оска со влажни диск сопирачки
 • 3500 lb пред крајот капацитет w / автоматски Greasers центар
 • паника Префрли
 • монитор на батеријата
 • пролетта суспензија

стандардни димензии

 • Минимална Висина: 24 "
 • Тло: 7 "- 11"
 • Ширина: 61 "
 • Должина: 161 "

Опции

 • за гасење на пожар
 • Воздушно перниче суспензија
 • екстра седење
 • Тешки Естакади преден крај
 • Предни диск сопирачки
 • strobe светлината
 • Противпожарен апарат
 • Спасител кутија за чување
 • 4 човек седење
 • Наклон на управувачкиот

Претпријатијата се користи или МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ

рударската индустрија
сол за рударство
јаглен
молибден рударство
цинк рударство
поташа руди
злато Рударство
рок за рударство

Џонсон индустрии обезбедува спектар на сопствени дизајниран и изграден возила и опрема за да се задоволат потребите на различни индустрии. Од автомобили индустриски должност, до системи за земање мостри, Џонсон индустрии е орган на индустриска опрема и возила. Џонсон индустрии започна служи на јаглен рударската индустрија и сега служи индустрии на комунални услуги, општина, комуникација, аеродром, фабрика, индустриски, изградба, и рекреација.

КОНТАКТ US

 • Канцеларија:

  101 Pine Fork, Pikeville, Кентаки 41501

 • Телефонски број:

  (606)-639 2029

 • Е-пошта:

  sales@johnsonindustriesinc.com

РАБОТНИ ВРЕМЕ

Понеделник 9: 00 am - 5: 00 pm
Вторник 9: 00 am - 5: 00 pm
Среда 9: 00 am - 5: 00 pm
Четврток 9: 00 am - 5: 00 pm
Петок 9: 00 am - 5: 00 pm
Сабота 9: 00 am - 2: 00 pm
Недела Затворено