ВАША ДЕНЕСКА: (606)-639 2029

AC жолта јакна - Дозволени Електрични Рударство возила

AC жолта јакна - Дозволени 8 Човекот капацитет Електрични Рударство возила

Дизајнирани и изградени за здравина и дозволеноста, дозволената AC жолта јакна Електрични Рударство возилото е генерално се користи да го носи до 8 работниците на работните лицето на рудникот, но тоа може безбедно да се користи во било која средина со експлозивен гас / воздух мешавини. Дозволената AC жолта јакна Електрични Рударство возилото го ова за да на следното ниво со повеќе кандидира време и повеќе моќ. Дозволената AC жолта јакна Електрични Рударство возилото можат да бидат опремени со седишта за утеха, ако вкупната висина на дозволи рудникот.

Со опции како планетарна задната оска со внатрешна влажни сопирачки и пред капацитет 3500 lb заврши со автоматски greasers центар, човек капацитетот на 8 Дозволена AC жолта јакна Електрични Рударство возилото е голема придобивка во различни индустрии. Џонсон индустрии 'Дозволена AC жолта јакна Електрични Рударство возилото е носител идеален персонал и е или може да се користи во целиот свет во сол рудници, рудниците за јаглен, молибден рудници, цинкови рудници, поташа рудници, рудници за злато, рок рудници.

Одликувајќи се со 7000 lb планетарен задната оска со влажни диск сопирачки, паника прекинувач, и 96V DC индустриски батерии со вклучен полнач, дозволената AC жолта јакна Електрични Рударство возила од Џонсон индустрии е голем решение за потребите на персоналот превозникот вашата индустрија.

SPEC ЛИСТ НА ПРОИЗВОД

Download Now

Име на датотеката: Permissible_AC_Yellow_Jacket_Electric_Mining_Vehicle.pdf

45537 1542

Спецификации на возилото

 • MSHA Дозволена
 • 3500 lb капацитет предниот крај со автоматски greasers центар
 • го потпирачот за грб и седалото возачот
 • 96 volt DC индустриски батерии, полнач вклучени
 • 7 "- 11" тлото (со прилагодување)
 • Задна и воздушни перничиња за предните
 • паника Префрли
 • монитор на батеријата
 • Диференцијални: 7000 lbs планетите задната оска
 • Сопирачка: Влажни диск сопирачки
 • Гуми: Задни - 26x12x12; Пред - 23x8.5x12

стандардни димензии

 • Минимална Висина: 27 "
 • Ширина: 72 "
 • Палубата Површина: 6'x8 "
 • Вкупна должина: 185 "
 • Тежина: 3800 lbs
 • Рамка: 2 "x4" и 2 "x6" масивен ѕид цевки

Опции

 • за гасење на пожар
 • Тешки Естакади преден крај
 • Предни диск сопирачки
 • strobe светлината
 • Противпожарен апарат
 • Спасител кутија за чување

Претпријатијата се користи или МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ

рударската индустрија
сол за рударство
јаглен
молибден рударство
цинк рударство
поташа руди
злато Рударство
рок за рударство

Џонсон индустрии обезбедува спектар на сопствени дизајниран и изграден возила и опрема за да се задоволат потребите на различни индустрии. Од автомобили индустриски должност, до системи за земање мостри, Џонсон индустрии е орган на индустриска опрема и возила. Џонсон индустрии започна служи на јаглен рударската индустрија и сега служи индустрии на комунални услуги, општина, комуникација, аеродром, фабрика, индустриски, изградба, и рекреација.

КОНТАКТ US

 • Канцеларија:

  101 Pine Fork, Pikeville, Кентаки 41501

 • Телефонски број:

  (606)-639 2029

 • Е-пошта:

  sales@johnsonindustriesinc.com

РАБОТНИ ВРЕМЕ

Понеделник 9: 00 am - 5: 00 pm
Вторник 9: 00 am - 5: 00 pm
Среда 9: 00 am - 5: 00 pm
Четврток 9: 00 am - 5: 00 pm
Петок 9: 00 am - 5: 00 pm
Сабота 9: 00 am - 2: 00 pm
Недела Затворено