ВАША ДЕНЕСКА: (606)-639 2029

Дозволена AC жило Електрични Рударство возила

Дозволена AC жило Електрични Рударство возила

Дизајнирани и изградени за здравина и дозволеноста, дозволената AC жило Електрични Рударство Vehiclehas на е најдобар оператор персонал во рударството со години. Дозволената AC жило Електрични Рударство возилото го ова за да целина ново ниво со повеќе кандидира време и повеќе моќ. Дозволената AC жило Електрични Рударство Vehicleis генерално се користи за вршење на мажите или влечење снабдувањето на работните лицето на рудникот, но тоа може безбедно да се користи во било која средина со експлозивен гас / воздух мешавини. Со опции како планетарна задната оска со внатрешна влажни сопирачки и 6500 RPM, 96V, 3-фаза AC мотор со редуктор, дозволената AC жило Електрични Рударство возилото е голема придобивка во различни индустрии. Џонсон индустрии 'Дозволена AC жило Електрични Рударство возилото е носител идеален персонал и е или може да се користи во целиот свет во сол рудници, рудниците за јаглен, молибден рудници, цинкови рудници, поташа рудници, рудници за злато, рок рудници.

Одликувајќи се со 7000 lb планетарен задната оска со влажни диск сопирачки, и пред капацитет на 3500 lb заврши со автоматски greasers центар, дозволената AC жило Електрични Рударство возила од Џонсон индустрии е голем решение за потребите на превозникот персонал вашата индустрија.

SPEC ЛИСТ НА ПРОИЗВОД

Download Now

Име на датотеката: Допустимо_AC_Stinger_Electric_Mining_Vehicle.pdf

41721 1384

Спецификации на возилото

 • MSHA одобрени дозволена
 • Две лице капацитет
 • 6500 RPM, 96V, 3-фаза AC мотор со редуктор
 • 550 засилувач контролер
 • Затворени 500 Засилувачи електромагнетниот
 • Индустриски батерии со полнач
 • 7000 lb планетарен задната оска со влажни диск сопирачки
 • 3500 lb капацитет предниот крај со автоматски greasers центар
 • прекинувач паника
 • монитор за батерии со LCD дисплеј за:
  • Брзина, RMP
  • температура на мотор
  • температура контролер
  • Број на километража
 • Топлинска прекинување и заштита автоматско исклучување
 • Моторни води заштитени со термички оптоварувања
 • Автоматско исклучување функција за кога се остави без надзор за програмабилни временски период
 • Пролет или на воздушните перничиња суспензија

стандардни димензии

 • Минимална Висина: 24 "
 • Тло: 7 "- 11"
 • Ширина: 61 "(може да биде 54")
 • Должина: 163.5 "

Опции

 • за гаснење пожар
 • екстра седење
 • Тешки Естакади преден крај
 • Предни диск сопирачки
 • strobe светлината
 • Противпожарен апарат
 • Спасител кутија за чување

Претпријатијата се користи или МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ

рударската индустрија
сол за рударство
јаглен
молибден рударство
цинк рударство
поташа руди
злато Рударство
рок за рударство

Џонсон индустрии обезбедува спектар на сопствени дизајниран и изграден возила и опрема за да се задоволат потребите на различни индустрии. Од автомобили индустриски должност, до системи за земање мостри, Џонсон индустрии е орган на индустриска опрема и возила. Џонсон индустрии започна служи на јаглен рударската индустрија и сега служи индустрии на комунални услуги, општина, комуникација, аеродром, фабрика, индустриски, изградба, и рекреација.

КОНТАКТ US

 • Канцеларија:

  101 Pine Fork, Pikeville, Кентаки 41501

 • Телефонски број:

  (606)-639 2029

 • Е-пошта:

  sales@johnsonindustriesinc.com

РАБОТНИ ВРЕМЕ

Понеделник 9: 00 am - 5: 00 pm
Вторник 9: 00 am - 5: 00 pm
Среда 9: 00 am - 5: 00 pm
Четврток 9: 00 am - 5: 00 pm
Петок 9: 00 am - 5: 00 pm
Сабота 9: 00 am - 2: 00 pm
Недела Затворено