ВАША ДЕНЕСКА: (606)-639 2029

HD хидростатички Дизел

Тешки хидростатички Дизел

Nonpermissible, MSHA одобрени превозникот персонал и влечете возило за употреба во подземни и надземни рударството. За одржлив кандидира време и влечење моќ, дизел-превозник е начин да се оди.

Со опции како запечатени влажни сопирачки и дизел мотор 74 HP, HD хидростатички Дизел е голема придобивка во различни индустрии. Џонсон индустрии 'HD хидростатички Дизел има издржливост за работа, и е или може да се користи во целиот свет во сол рудници, рудниците за јаглен, молибден рудници, цинкови рудници, поташа рудници, рудници за злато, рок рудници.

Одликувајќи се со 7000 lb планетарен задната оска, и избор помеѓу предниот на Dana-стил или 3500 lb планетарен управувачот пред, HD хидростатички дизел од Џонсон индустрии е голем решение за потребите на превозникот персонал вашата индустрија.

SPEC ЛИСТ НА ПРОИЗВОД

Download Now

Име на датотеката: Heavy_Duty_Hydrostatic_Diesel_Mining_Vehicle.pdf

21804 1271

Спецификации на возилото

 • За седење за (4) до (7) патници
 • 14 mph на рамна и 7 км на час 10 степен падина
 • 66 "се на врвот на крошна
 • 200 "долга
 • 67 "широк
 • 5500 lb тежина, се проценува
 • Deutz 3.1 литар, 4 цилиндар, 74 КС дизел мотор
 • Sauer хидростатички возење
 • Hyraulic серво волан
 • достапни, рачно или автоматско гаснење пожар
 • достапни шофершајбната. Меки или тврди врати на располагање
 • Или две или четири тркала може да се нареди:
  • погон на две тркала има 7000 lb планетарен задната оска - и Дана стил фронт.
  • погон на четири тркала има 7000 lb планетарен задната оска - и 3500 lb планетарен управувачот предната оска.
 • Затворени влажни сопирачки се применуваат на гаснењето на моторот
 • Предни и задни светла
  • Трепкачи, светлата на сопирачки, трепкачки светла, внатрешните светла на располагање
 • рог

стандардни димензии

Контактирајте со нас со вашите барања за да можеме да ги изградиме до вашите спецификации. Повик денес! (606) 639-2029

Опции

 • strobe светлината
 • Противпожарен апарат
 • Спасител кутија за чување

Претпријатијата се користи или МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ

рударската индустрија
сол за рударство
јаглен
молибден рударство
цинк рударство
поташа руди
злато Рударство
рок за рударство

Џонсон индустрии обезбедува спектар на сопствени дизајниран и изграден возила и опрема за да се задоволат потребите на различни индустрии. Од автомобили индустриски должност, до системи за земање мостри, Џонсон индустрии е орган на индустриска опрема и возила. Џонсон индустрии започна служи на јаглен рударската индустрија и сега служи индустрии на комунални услуги, општина, комуникација, аеродром, фабрика, индустриски, изградба, и рекреација.

КОНТАКТ US

 • Канцеларија:

  101 Pine Fork, Pikeville, Кентаки 41501

 • Телефонски број:

  (606)-639 2029

 • Е-пошта:

  sales@johnsonindustriesinc.com

РАБОТНИ ВРЕМЕ

Понеделник 9: 00 am - 5: 00 pm
Вторник 9: 00 am - 5: 00 pm
Среда 9: 00 am - 5: 00 pm
Четврток 9: 00 am - 5: 00 pm
Петок 9: 00 am - 5: 00 pm
Сабота 9: 00 am - 2: 00 pm
Недела Затворено